maandag 29 april 2013

Lipton Vanilla Caramel: een heerlijke vanille caramel thee!


lipton-thee-vanilla-caramel-smaak-doosje

Waar kan ik deze Lipton Vanilla Caramel thee kopen?

Deze thee van Lipton is te koop bij supermarkten zoals Albert Heijn, Super de Boer, Plus, C1000, Jumbo, Nettorama, Dirk van den Broek etc.

Informatie over Lipton

Lipton is van oorsprong een Brits bedrijf dat opgericht werd door de Schot Thomas Lipton. In 1850 kocht hij theeplantages op in Sri Lanka en ging thee verkopen in zijn eigen winkels. De merknaam is ondertussen eigendom van Unilever. Lipton is nu wereldwijd marktleider en in meer dan 150 landen vertegenwoordigd. Lipton verkoopt ook producten als Ice Tea.

Hoe ziet deze Lipton Vanilla Caramel verpakking eruit?

De theezakjes zitten in een kartonnen doosje verpakt van 10 cm hoog, 10 cm breed en 6 cm diep. Hoofdkleuren van de kleurrijke verpakking zijn geel en groen. Op het doosje zijn toffees, vanille stokjes en een theezakje afgebeeld. Het logo van Lipton staat tevens duidelijk op de voorkant gedrukt. Er zitten 20 piramidevormige theezakjes van 1,7 g in het doosje. Op de achterkant staat een uitleg van Lipton waarom de piramidevormige theezakjes voor een betere smaak zorgen. Op de zijkant staan de voedingswaarden. Op de onderkant van het doosje staat informatie als de ingrediënten, gewicht, houdbaarheidsdatum en contactgegevens voor als je vragen, klachten of suggesties hebt. De informatie staat in verschillende heel veel verschillende talen vermeld op de verpakking.Is deze Lipton thee fijn in gebruik?

Dit product is makkelijk in gebruik. Het doosje heeft een handige deksel die je makkelijk open en dicht kunt doen. Je schenkt ongeveer 200 ml kokend water in een glas of kopje, waarna je het theezakje erin hangt. Deze ongeveer 2 tot 3 minuten erin laten hangen. Het fijne aan Lipton thee is dat je het zakje er best langer dan een paar minuten in kan laten hangen, zonder dat de thee te donker en te sterk wordt. Dit vind ik bij thee van Pickwick meestal een nadeel. Je kunt de thee het beste op een koele en droge plaats bewaren. Tevens heeft Lipton heel handig op het flapje aan het theezakje de smaak erop staan. Dit heeft Pickwick bijvoorbeeld niet, wat heel onhandig is als je voor meerdere mensen thee hebt ingeschonken.

lipton-thee-vanilla-caramel-smaak-theezakje


Hoe is de smaak, geur en kleur van deze thee van Lipton?

De geur van deze Lipton Vanilla Caramel is heerlijk! Het ruikt duidelijk naar zoete caramel en het heeft het zachte van vanille. De geur van deze Lipton thee is best sterk. De smaak is gelukkig niet zo zoet als het ruikt. Je zou een veel zoetere smaak verwachten na de sterke geur te hebben geroken, maar dat valt gelukkig mee. Ik snap niet dat ze voor deze theesmaak niet vaker reclame maken, maar alleen voor bijvoorbeeld de Strawberry Cupcake en Blueberry Muffin smaken. Deze Vanilla Caramel is veel lekkerder dan die andere twee smaken. Deze ruikt en smaakt ook echt naar wat ze beloven en dat vind ik bij de andere 2 theesmaken veel minder.

Andere smaken van Lipton Indulgence Teas:
- Strawberry Cupcake
- Blueberry Muffin

lipton-thee-vanilla-caramel-smaak-theekopje


Conclusie

Ik ben helemaal tevreden over deze Vanilla Caramel van Lipton. De geur en smaak zijn echt zoals beloven, namelijk duidelijk caramel en vanille. De smaak is gelukkig niet te zoet, maar gewoon perfect. Ik vind deze smaak een stuk lekkerder dan de Strawberry Cupake en Blueberry Muffin van Lipton. De theezakjes van Lipton vind ik een stuk handiger dan die van Pickwick en de prijs valt eigenlijk ook wel mee. Je krijgt in ieder geval heel veel smaak voor je geld. Wat mij betreft dus een dikke aanrader!

Pluspunten
+ Heerlijke smaak
+ Handige verpakking

Minpunten
Geen


nl/C2_336x280.gif

Algemene informatie

Merk: Lipton
Type: zwarte thee
Smaak: Vanilla Caramel
Inhoud: 20 theezakjes van 1,7 g
Fabrikant: Unilever
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Plus, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: ongeveer € 1,69

Ingrediënten
Zwarte thee, aroma (18%), karamel (5,7%) (karamel 3,4%, zetmeel 1,1%, suiker 1,1%), vanilleboon (0,4%).

Voedingswaardes (per 100 ml)
Energie : 4 Kcal
Vetten : 0 gram
Koolhydraten : 0,5 gram
waarvan suikers : 0,5 gram
Eiwitten : 0,5 gram
Zout : 0 gram

Andere smaken Lipton thee

Fruit Teas:
- Forest Fruit
- Peach Mango
- Strawberry Mint
- Lemon
- Blue Fruit

Green Teas:
- Green Tea
- Intense Mint
- Mandarin Orange
- Lemon Melissa
- Jasmine Petals

White Teas:
- Raspberry
- Pomegranate

Travel Teas:
- Russian Earl Grey
- Orange Jaipur
- Morocco
- Andalusia

Black Teas:
- Full English
- Rich Earl GRey
- Intense Ceylon
- Gold Tea

Herbal Infusions:
- Rooibos
- Mint
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...