dinsdag 23 april 2013

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake: smaakt deze thee echt naar aardbeien cupcake?


Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Waar kan ik deze Lipton Green Tea Strawberry Cupcake thee kopen?

Deze thee van Lipton is te koop bij supermarkten zoals Albert Heijn, Super de Boer, Plus, C1000, Jumbo, Nettorama, Dirk van den Broek etc.

Informatie over Lipton

Lipton is van oorsprong een Brits bedrijf dat opgericht werd door de Schot Thomas Lipton. In 1850 kocht hij theeplantages op in Sri Lanka en ging thee verkopen in zijn eigen winkels. De merknaam is ondertussen eigendom van Unilever. Lipton is nu wereldwijd marktleider en in meer dan 150 landen vertegenwoordigd. Lipton verkoopt ook producten als Ice Tea.

Hoe ziet deze Lipton Green Tea Strawberry Cupcake verpakking eruit?

De theezakjes zitten in een kartonnen doosje verpakt van 10 cm hoog, 10 cm breed en 6 cm diep. Hoofdkleuren van de kleurrijke verpakking zijn roze, groen en geel. Op het doosje zijn aardbeien, een theezakje en een aardbeien muffin afgebeeld. Het logo van Lipton staat tevens duidelijk op de voorkant gedrukt. Er zitten 20 piramidevormige theezakjes van 1,4 g in het doosje. Op de achterkant staat een uitleg van Lipton waarom de piramidevormige theezakjes voor een betere smaak zorgen. Op de zijkant staan de voedingswaarden. Op de onderkant van het doosje staat informatie als de ingrediënten, gewicht, houdbaarheidsdatum en contactgegevens voor als je vragen, klachten of suggesties hebt. De informatie staat in verschillende heel veel verschillende talen vermeld op de verpakking.


Is deze Lipton thee fijn in gebruik?

Dit product is makkelijk in gebruik. Het doosje heeft een handige deksel die je makkelijk open en dicht kunt doen. Je schenkt ongeveer 200 ml kokend water in een glas of kopje, waarna je het theezakje erin hangt. Deze ongeveer 2 tot 3 minuten erin laten hangen. Het fijne aan Lipton thee is dat je het zakje er best langer dan een paar minuten in kan laten hangen, zonder dat de thee te donker en te sterk wordt. Dit vind ik bij thee van Pickwick meestal een nadeel. Je kunt de thee het beste op een koele en droge plaats bewaren. Tevens heeft Lipton heel handig op het flapje aan het theezakje de smaak erop staan. Dit heeft Pickwick bijvoorbeeld niet, wat heel onhandig is als je voor meerdere mensen thee hebt ingeschonken.

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Hoe is de smaak, geur en kleur van deze thee van Lipton?

Nu het belangrijkste van de review... hoe smaakt deze thee van Lipton? Na het zien van de reclame ga je er van uit dat deze thee een lekkere zoete smaak zal hebben. Helaas valt dit in de werkelijkheid behoorlijk tegen. De thee ruikt een beetje zoet, maar ook dit valt tegen. Wanneer je de eerste slok neemt mis je de verwachte zoete smaak. De thee heeft een hele lichte, flauwe theesmaak, maar ik proef totaal geen aardbeien cupcake muffin. Eigenlijk word je met de reclame, die ze op tv uitzenden, behoorlijk misleid. Ik denk dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt. Wanneer je bijvoorbeeld de smaak Vanille Caramel van Lipton drinkt, proeft deze heerlijk zoet zoals je zou verwachten. Dan moet ik er wel bij vertellen dat dit geen groene thee is. Deze Lipton Green Tea Strawberry Cupcake thee is weer een bevestiging dat ik helemaal niet van groene thee houd.

Andere smaken van Lipton Indulgence Teas:
- Blueberry Muffin
- Tea Vanilla Caramel

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Conclusie

Ik vind eigenlijk dat je misleid wordt met de reclame die Lipton op tv uitzendt. Je verwacht een lekkere zoete thee, maar in werkelijkheid krijg je een thee waar bijna geen smaak aan zit. Ik heb de Tea Vanilla Caramel geproefd van Lipton en daarmee komen ze tenminste hun belofte na. De Lipton Green Tea Strawberry Cupcake is groene thee en dat is dan wel weer gezond. Ook als je met een dieet bezig bent of aan het afvallen bent is dit wel een goede thee. Maar als je, net zoals ik, verwacht dat je thee krijgt met echte aardbeien cupcake smaak, dan raad ik je aan om deze thee niet te kopen.

Pluspunten
+ Gezond
+ Handige verpakking

Minpunten
- Smaakt niet naar strawberry cupcakeAlgemene informatie

Merk: Lipton
Type: Green Tea
Smaak: Strawberry Cupcake
Inhoud: 20 theezakjes van 1,4 g
Fabrikant: Unilever
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Plus, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: ongeveer € 1,69

Ingrediënten
Groene thee, aroma, stukjes aardbei (2,4%).

Voedingswaardes (per 100 ml):
Energie : 4 Kcal
Vetten : 0 gram
Koolhydraten : 0,5 gram
waarvan suikers : 0,5 gram
Eiwitten : 0,5 gram
Zout : 0 gram

Andere smaken Lipton thee

Fruit Teas:
- Forest Fruit
- Peach Mango
- Strawberry Mint
- Lemon
- Blue Fruit

Green Teas:
- Green Tea
- Intense Mint
- Mandarin Orange
- Lemon Melissa
- Jasmine Petals

White Teas:
- Raspberry
- Pomegranate

Travel Teas:
- Russian Earl Grey
- Orange Jaipur
- Morocco
- Andalusia

Black Teas:
- Full English
- Rich Earl GRey
- Intense Ceylon
- Gold Tea

Herbal Infusions:
- Rooibos
- Mint
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...