woensdag 13 maart 2013

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C: een natuurlijke shot van vitamine C in een flesje!


De tijd van het jaar is weer aangebroken dat vele mensen verkouden worden of griep krijgen. Dan is een shot van vitamine C geen overbodige luxe. Chiquita (bekend van de bananen) heeft een speciale Smoothie op de markt gebracht waar de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C in zit. Of het een geslaagde fruitdrank is verklap ik hieronder!

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C - handig bij afvallen, afslanken of een dieet

Waar kan ik deze Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C kopen?

Deze smoothie van Chiquita is te koop o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer, Albert Heijn etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.

Verpakking en gebruik

De fruitdrank zit in een klein, transparant, plastic flesje (zie foto's) van 14 cm hoog en een diameter van 5 cm. Een duidelijk logo van Chiquita staat op de voorkant afgebeeld met een afbeelding van de vruchten die erin zitten, namelijk de Acerola, de Guave en de Sinaasappel. Achterop staat allerlei informatie. Bijvoorbeeld dat er alleen meer fruit in zit, waar niets aan toe is gevoegd en dat het rijk is aan vitamine C. In één flesje zit de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C. Alle informatie staat in 3 talen vermeld, namelijk Duits, Nederlands en Frans.

Dit product moet je bewaren op een plaats waar het tussen de 2 en 7 graden is. Wanneer je het flesje geopend hebt, kun je deze het beste dezelfde dag nog opdrinken. Het handige van dit flesje is dat er een afneembare dop op zit die je er ook weer makkelijk op kunt draaien. Omdat het flesje niet zo groot is, kun je het superhandig ergens mee naartoe nemen. Denk hierbij aan de auto, trein, werk, school etc. Je kunt gewoon uit het flesje zelf drinken. Op de dop staat de houdbaarheidsdatum.

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C - handig bij afvallen, afslanken of een dieet

Smaak, geur en kleur

De geur van deze smoothie is behoorlijk aan de zure kant. Het heeft de geur van een jus d'orange en een nectarine-drank. De kleur van deze drank is donkergeel (zie foto), iets donkerder dan de kleur van jus d'orange. De smaak van de smoothie is verrassend zacht en toch fris. Het smaakt iets zuriger dan een jus d'orange en neigt iets neer naar de smaak van grapefruit. Toch is hij niet zo zuur dat je er meteen een zuur gezicht van moet trekken. De sap is iets dikker van samenstelling dan dranken als bijvoorbeeld een jus d'orange.

Chiquita Smoothie Superfruit Vitamine C - handig bij afvallen, afslanken of een dieet

Andere smaak van Chiquita Smoothie Superfruit:
  • Antioxidant (Açai, Bosbes en Granaatappel)

Ook zijn er nog de volgende smaken van de Original Smoothies van Chiquita:
  • Aardbei / Banaan
  • Ananas / Banaan
  • Framboos / Granaatappel
  • Kokos / Mango
  • Mango / Passievrucht

Informatie over Chiquita

Chiquita Brands International werd in 1871 opgericht in Boston onder de naam United Fruit Company en houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van bananen. In 1967 komt Chiquita naar Europa en ondertussen heeft het bedrijf al meer dan 10.000 medewerkers in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 60 landen. In 2006 worden de eerste Smoothies gelanceerd en in 2009 worden ze verkozen tot product van het jaar.

Acerola

De acerola is een kers die oranje tot donkerrood van kleur is. Het sappige, geeloranje vruchtvlees is zuur en behoort tot de meest vitamine C-rijke vruchten ter wereld. Ze komen voor in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, maar worden ook geteeld in Florida, Hawaï en Zuidoost-Azië.

Guave

De guave is een ovale, appel- of peervormige vrucht met een geelgroene kleur. Het vruchtvlees is zacht en sappig en is rijk aan vitamine C, β-caroteen en pectine. De smaak is zoetzuur, vergelijkbaar met een peer. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Midden-Amerika.

Sinaasappel

De ronde sinaasappel komt oorspronkelijk uit China, maar wordt nu in grote getale gekweekt in Brazilië, Florida en Spanje. Het vruchtvlees is licht oranjegeel van kleur met een zoetzurige, frisse smaak. De vrucht bevat naast kalk en ijzer, heel veel vitamine C.


Zelf een heerlijke smoothie maken?
blenderstore Image Banner 300 x 250

Conclusie

Ik ben behoorlijk tevreden over dit product van Chiquita. De smaak is zurig fris, maar toch ook lekker zacht. Dit schijnt door de bananenpuree te komen die ze erin verwerkt hebben. Het zit in een handig flesje met een hersluitbare deksel, zodat je het makkelijk kunt meenemen. Het product is rijk aan vitamine C, dat je altijd wel kunt gebruiken. Vooral in deze tijd van het jaar. Het enige nadeel vind ik dat het kleine flesje best duur is. € 1,70 voor 200 ml vind ik wat aan de hoge kant. Door het formaat van het flesje is deze wel handig om overal mee naartoe te nemen. Smoothies kun je trouwens goed gebruiken wanneer je bezig bent met afvallen of bezig bent met een dieet. Ik kan je deze smoothie van Chiquita dan ook zeker aanraden!

Pluspunten
+ Handig plastic flesje
+ Lekkere smaak
+ Rijk aan vitamine C

Minpunten
- Hoge prijs


Algemene informatie

Merk: Chiquita
Type: Smoothie Superfruit Vitamine C
Smaak: Acerola / Guave / Sinaasappel
Inhoud: 200 ml
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.
Prijs: ongeveer € 1,69


Voedingswaardes (per 100 g):
  • 52 Kcal / 220 kJ
  • Eiwitten 0,6 g
  • Koolhydraten 12,2 g
  • Suikers 11,6 g
  • Vet 0,2 g (waarvan verzadigd 0,2 g)
  • Vezels 1,0 g
  • Natrium / Sodium 0,001
  • Vitamine C 60 mg (100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Ingrediënten
Sinaasappelsap (28%), Bananenpuree, Appelsap, Guavepuree (10%), Acerolapuree (10%), Mangopuree, Citroensap.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...