woensdag 13 maart 2013

Campina Optimel Yoghurt Perzik: een heerlijke, lichte perzik yoghurt van Optimel!

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Waar kan ik deze Optimel Yoghurt Perzik kopen?

Deze perzik yoghurt van Optimel is te koop o.a bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.

Verpakking en gebruik

De Optimel yoghurt zit in een kartonnen verpakking (zie foto's) van 23 cm hoog (inclusief schenktuit) en 7 cm breed en diep. De verpakking heeft vrolijke kleuren. Voorop staat het logo duidelijk afgebeeld met daaronder een afbeelding van stukken perzik. Ook worden er zaken vermeld als dat er 0% vet in zit, geen suiker is toegevoegd en dat er extra calcium en vitaminen in zitten. Tevens staat er voorop het ´Ik kies bewust-logo'. Op dit moment is er een spaaractie gaande waarbij je elke dag een wellnessweekend kunt winnen. Wanneer je klachten, vragen of suggesties hebt, staan er duidelijk de contactgegevens op.

Dit product moet je op een plaats bewaren waar het maximaal 7 graden is. Op de bovenkant van het pak zit een handige draaidop die je makkelijk open en dicht kunt draaien. Dit komt door de goeie grip die erop zit. De yoghurt is, ondanks zijn redelijk dikke samenstelling, makkelijk uit het pak te krijgen. Het laatste beetje krijg je eruit door het pak op te rollen/vouwen. Ik haal 4 goede, grote porties uit één pak, maar je kunt er vast meer kleinere porties uithalen. Het product kun je door zijn formaat makkelijk kwijt in de koelkast. Bovenop het pak staat de houdbaarheidsdatum vermeld.

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze Optimel yoghurt is wit met kleine oranje stukjes perzik erin. Het is een redelijk dikke substantie met een hele frisse, fruitige geur. Het doet me een beetje denken aan een vroege, zonnige zomerochtend. De smaak is ook heel fruitig en fris. De perziksmaak is goed te herkennen en de kleine stukjes perzik zijn perfect van formaat. Ze zijn niet te groot of te klein, waardoor je ze makkelijk weg eet. De yoghurt blijft door de dikheid goed op je lepel liggen en glijdt er niet makkelijk vanaf. Het ligt niet zwaar op de maag, zodat het een perfect toetje is na het avondeten. Wanneer je ´s ochtends niet zo makkelijk een boterham naar binnen kunt werken, is dit een goede vervanger.

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Andere smaken van Optimel yoghurt

 • Kers
 • Appel / Peer
 • Framboos / Aardbei
 • Vanille
 • Aardbei
 • Bosvruchten

Informatie over Campina

In 1882 werd de eerste Zuid-Nederlandse zuivelcoöperatie opgericht in Tungelroy. Na een fusie in 1947 ontstond de naam Campina. Na heel wat fusies die daarna kwamen is het bedrijf uiteindelijk met Friesland Foods samen gegaan en nu heet het FrieslandCampina. Er werken nu in totaal 22.000 mensen bij het bedrijf waar ook nog eens 17.000 boeren bij zijn aangesloten. Het bedrijf maak producten als melk, koffiemelk, yoghurt, vla, slagroom, boter, kaas, pap etc. Deze worden o.a. verkocht in supermarkten, kiosks, cafés en restaurants.

Perzik

De perzik is een ronde vrucht waar een harde, houten pit in zit. Oorspronkelijk komt de perzik uit China, maar wordt voornamelijk gekweekt in Iran en het Middellandse Zee-gebied. Het vruchtvlees kan geel of rood zijn en de smaak van deze vrucht is zacht en zoet. De perzik bevat veel vitamine C.

Campina Optimel Yoghurt Perzik

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over deze lekkere Optimel yoghurt van Campina. De smaak is goed waarbij de kleine stukjes perzik perfect van formaat zijn. Door de handige draaidop en het formaat van het pak is het product makkelijk in gebruik. Ook de prijs/kwaliteitsverhouding is goed en je kunt er redelijk wat van eten zonder dat het echt effect heeft op je lichaamsgewicht. Ik vind deze Optimel yoghurt lekker als toetje, maar ook zeker als ontbijt. Je kunt de yoghurt ook 's avonds eten als je nog lekkere trek hebt. Altijd beter dan chips! Je kunt de yoghurt ook gebruiken voor een lekkere smoothie. Eigenlijk kan ik helemaal geen minpunten bedenken. Ik kan je deze heerlijke yoghurt dan ook zeker aanraden!

Pluspunten
+ Heerlijke smaak
+ Goede prijs/kwaliteitsverhouding
+ Handige sluiting

Minpunten
Geen


Algemene informatie

Merk: Campina
Type: Optimel Yoghurt
Smaak: Perzik
Inhoud: 1 L
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.
Prijs: tussen € 1,09 en € 1,80 (goed rondkijken loont!)


Voedingswaardes (per 100 ml)
 • 40 Kcal / 170 kJ
 • Eiwitten 3,5 g
 • Koolhydraten 5,4 g, waarvan suikers 3,9 g
 • Vet 0 g, waarvan verzadigd 0 g
 • Voedingsvezel 1 g
 • Natrium 0,05 g
 • Calcium 120 mg (15% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 • Vitamine B2 0,32 mg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 • Vitamine B6 0,40 mg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
 • Vitamine B12 0,20 µg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Ingrediënten
Magere yoghurt, 7,7% vruchten (7% perzik, 0,7% citroensap), voedingsvezel, (oligofructose), gemodificeerd maïszetmeel, gelatine, calcium, aroma, zoetstoffen, aspartaam, acesulfaam-K, vitamine B2, B6 en B12.


Afvallen met Calcium

Zuivel heeft sowieso al gunstig effect op je lichaamsgewicht, maar calcium helpt ook bij het afvallen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een dieet met veel zuivel voor bijna 2 keer zoveel gewichtsverlies zorgt als een dieet met evenveel calorieën, maar vrijwel niet met zuivel.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...