zaterdag 9 maart 2013

Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes: een mix van alleen maar fruit in één pak!


Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes

Waar kan ik deze Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes kopen?

Deze smoothie van Innocent is te koop bij o.a. Albert Heijn, Coffee Company, De Bijenkorf, Grab & Fly op Schiphol, Starbucks, De Beehive, Shell en Total.

Wat is een Smoothie?

Een Smoothie is niks anders dan een hoop fruit, melk, yoghurt en/of ijs bij elkaar in een blender gooien. Resultaat? Een heel lekker, fris en gezonde fruitdrank. Een handige manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen.

Verpakking en gebruik

De 750 ml Smoothie zit in een kartonnen verpakking (zie foto) van 23 cm hoog (inclusief schenktuit), 6,5 cm breed en 6,5 cm diep. Het pak heeft een aparte, minimale uitstraling die daardoor wel heel goed opvalt in de supermarkt. Tekeningen zijn op een kinderlijke manier getekend. Ze zijn wit, terwijl voorop het logo (een soort simpele, kinderlijk getekende Smiley?) staat in de kleur van het fruit dat erin zit. Elke smaak heeft zijn eigen kleur. Dit pak heeft een lichtgroene hoofdkleur. De informatie op het pak staat in een hoop verschillende talen gedrukt zoals Frans, Deens, Zweeds, Fins, Noors, Duits en natuurlijk Nederlands.

Voordat je het pak openmaakt, moet je deze eerst goed schudden. Heel handig is de schenktuit die erop zit die je makkelijk open en dicht kunt draaien. Hij schenkt makkelijk, want je hebt niet echt last van geklots tijdens het schenken. Het pak past met zijn formaat toch nog goed in de deur van de koelkast (alhoewel dit wel de minst koele plaats is in een koelkast). Het product moet je bewaren op een plaats waar het tussen de 0 en 8 graden is. Eenmaal geopend kun je het beste de Smoothie binnen 4 dagen opdrinken. Bovenop het pak staat duidelijk de houdbaarheidsdatum vermeld. Verder zijn de pakken groot, dus niet handig om mee te nemen. Daarvoor hebben ze ook hersluitbare flesjes van 250 ml op de markt gebracht.

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze smoothie is geel/groen. Het is een echte fruitpuree, een behoorlijke dikke substantie. Het lijkt een beetje op jus d'orange met vruchtvlees waar ook een kiwi doorheen is geperst. Het heeft ook wel iets weg van de kleur van Pisang Ambon met jus d'orange. Het ruikt een beetje zurig als jus d'orange, maar het heeft ook wel iets weg van kiwi. De smaak is gelukkig niet zo zuur als het ruikt. Het is fruitig fris en smaakt een beetje naar een zurige kiwi. Ik vind het een hele aparte smaak in de reeks van de bestaande smoothies van Innocent.

Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes

Andere smaken van Innocent Smoothies

 • Mangoes & Passion Fruits
 • Pineapples, Bananas & Coconut 
 • Oranges, Carrots & Mangoes 
 • Blackberries, Strawberries & Boysenberries 
 • Strawberries & Bananas 
 • Cranberries, Blueberries & Cherries 
 • Blueberries, Pomegranates & Açai 

Innocent Smoothie Kiwis, Apples & Limes

Informatie over Innocent


Nadat drie jonge jongens in 1998 een aantal Smoothierecepten hadden bedacht, besloten ze hiermee een eigen bedrijf te beginnen. Motto van Innocent is dat ze alleen maar producten maken waar alleen maar fruit in zit, 100% natuurlijk is, zonder enige toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, geconcentreerde sappen, suiker of water. Tegenwoordig verkopen ze hun producten in verschillende landen als Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, België, Luxemburg en Nederland en hebben ze kantoren in heel Europa staan. Naast de bekende Smoothies-dranken is er ook een Smoothie-receptenboek te krijgen.

Kiwi

Deze vrucht is afkomstig uit China. De kiwi is een ovaalvormige vrucht, waarbij de het sappige vruchtvlees groen van kleur is waar een witte kern met zwarte pitjes in zit. De schil van de kiwi heeft een harige oppervlak. Naast vitamine A en E, bevat deze vrucht heel veel vitamine C.

Appel

De appel is een ronde, vlezige vrucht waarvan duizenden rassen bestaan. Deze zijn in verschillende kleuren te vinden als groen, geel rood en paars. De vrucht komt voornamelijk op het noordelijk halfrond voor. De smaak kun je omschrijven als friszuur of zoetzuur en bevat vele vitamines en andere voedingsstoffen.

Limoen

De limoen is een citrussoort die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Deze vrucht is iets kleiner en ronder dan een citroen. De schil heeft een groene of gele kleur en het vruchtvlees heeft een zurige smaak. De limoen bevat heel veel vitamine C.


Zelf een lekkere smoothie maken?
blenderstore Image Banner 300 x 250

Conclusie

Ik ben tevreden over deze smoothie van Innocent, al is het niet mijn favoriete smaak. Ik heb liever iets zoets als aardbei, banaan of mango. Het is wel een gezond product. Je drinkt namelijk echt puur fruit, zonder enige toevoegingen van geur-, kleur- en smaakstoffen. De Smoothie is kwalitatief goed, want je hebt echt het gevoel dat je een gezonde fruitpuree drinkt. De prijs is wel wat aan de hoge kant, maar daarentegen heb je dan wel 750 ml puur fruit. Smoothies van andere merken, zoals Chiquita of Super de Boer zijn ook ongeveer zo duur. Wanneer je niet zo vaak fruit eet of te lui bent om te schillen, dan is dit een goede vervanger.

Pluspunten
+ Handige schenktuit
+ Veel fruit, dus gezond
+ Geen toegevoegde smaak- en kleurstoffen

Minpunten
- Hoge prijs


Algemene informatie

Merk: Innocent
Type: Smoothie
Smaak: Kiwis / Apples / Limes
Inhoud: 750 ml
Verkrijgbaar: bij o.a. Albert Heijn, Coffee Company, De Bijenkorf, Grab & Fly op Schiphol, Starbucks, De Beehive, Shell en Total.
Prijs: ongeveer € 2,99

Voedingswaarde (per 100 g):
 • 49 Kcal / 207 kJ
 • Eiwitten 0,4 g
 • Koolhydraten 10,5 g
 • Vet 0,1 g

Ingrediënten

2 en een halve appel, een kwart ananas, 1 kiwi, 16 geperste wijndruiven, een kwart geperste limoen en een beetje spinazie- en brandnetel-extract.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...