zaterdag 9 maart 2013

Chiquita Smoothie Kokos & Mango: een heerlijke fruitmix van kokos en mango in één flesje!


Chiquita Smoothie Kokos / Mango

Waar kan ik deze Chiquita Smoothie Kokos & Mango kopen?

Deze smoothie van Chiquita is te koop o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer, Albert Heijn etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.


Wat is een Smoothie?

Een Smoothie is niks anders dan een hoop fruit, melk, yoghurt en/of ijs bij elkaar in een blender gooien. Resultaat? Een heel lekker, fris en gezonde fruitdrank. Een handige manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen.


Verpakking en gebruik

De fruitdrank zit in een klein, transparant, plastic flesje (zie foto's) van 14 cm hoog en een diameter van 5 cm. Een duidelijk logo van Chiquita staat op de voorkant afgebeeld met daaronder de tekst dat het om de smaak kokos en mango gaat. Achterop staat allerlei informatie. Bijvoorbeeld dat er alleen maar fruit in zit, waar niets aan toe is gevoegd. Alle informatie staat in 3 talen vermeld, namelijk Duits, Nederlands en Frans.

Dit product moet je bewaren op een plaats waar het tussen de 2 en 7 graden is. Wanneer je het flesje geopend hebt, kun je deze het beste dezelfde dag nog opdrinken. Het handige van dit flesje is dat er een afneembare dop op zit die je er ook weer makkelijk op kunt draaien. Omdat het flesje niet zo groot is, kun je het superhandig ergens mee naartoe nemen. Denk hierbij aan de auto, trein, werk, school etc. Je kunt gewoon uit het flesje zelf drinken. Op de dop staat de houdbaarheidsdatum.

Chiquita Smoothie Kokos / Mango

Smaak, geur en kleur

De kleur van deze heerlijke smoothie van Chiquita is lichtgeel. Het is een echte fruitpuree met kokosmelk. Het heeft een zachte en een beetje zurige geur. De geur van banaan ruik je erg goed. De Smoothie heeft een hele zachte, zoete smaak, waarbij banaan goed waarneembaar is. Heerlijk! De kokosmelk zorgt ook voor de zachte smaak, waardoor je het zo wegdrinkt.


Andere smaken van Original Smoothies van Chiquita

 • Ananas / Banaan
 • Framboos / Granaatappel
 • Aardbei / Banaan
 • Mango / Passievrucht

Ook zijn er nog de volgende smaken van de Superfruit Smoothies:
 • Antioxidant (Açai, Bosbes en Granaatappel)
 • Vitamine C (Sinaasappel, Guave en Acerola)
Chiquita Smoothie Kokos / Mango

Informatie over Chiquita

Chiquita Brands International werd in 1871 opgericht in Boston onder de naam United Fruit Company en houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van bananen. In 1967 komt Chiquita naar Europa en ondertussen heeft het bedrijf al meer dan 10.000 medewerkers in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 60 landen. In 2006 worden de eerste Smoothies gelanceerd en in 2009 worden ze verkozen tot product van het jaar.

Kokosnoot

De kokosnoot is een ronde vrucht van ongeveer 10 tot 15 cm lang. Eigenlijk is het geen noot, maar een steenvrucht van de kokospalm. De steenvrucht bestaat uit één groot zaad, dat is omgeven met endosperm en kokosmelk. De kokosnoot is zeer calorierijk door het hoge olie-gehalte.

Mango

De mango is een ovaalvormige vrucht uit de tropen, die een groen, geel, oranje of rode kleur kan hebben. Het zachte en sappige vruchtvlees is oranje van kleur en smaakt behoorlijk zoet. De vrucht bevat een hoop vitamines, waaronder veel vitamine B11 en vitamine C. Tevens bevat het veel voedingsstoffen en mineralen.


Zelf een heerlijke smoothie maken?
blenderstore Image Banner 300 x 250

Conclusie

Ik vind deze Smoothie van Chiquita erg lekker! De toevoeging van kokos maakt er een hele zachte smaak van. Ik ken dit van de Innocent Smoothies en vond dit ook een erg lekkere smaak. Het flesje is tevens handig klein, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen. Het enige nadeel van dit product is dat het best wel prijzig is, maar ik kan je de smaak Mango / Kokos zeker aanraden!

Pluspunten
+ Handig plastic flesje
+ Lekkere zachte smaak

Minpunten
- Hoge prijs


Algemene informatie

Merk: Chiquita
Type: Smoothie
Smaak: Kokos / Mango
Inhoud: 250 ml
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Plus, Dirk, Spar, Jumbo, Nettorama, C1000, Super de Boer etc. en tankstations als Total, Esso, Shell, BP etc.
Prijs: ongeveer € 1,59

Voedingswaardes (per 100 g):
 • 79 Kcal / 329 kJ
 • Eiwitten 0,76 g
 • Koolhydraten 13,5 g, waarvan suikers 11,2 g
 • Vet 2,4 g (waarvan verzadigd 2,1 g)
 • Vezels 0,9 g
 • Natrium / Sodium <0,003 g

Ingrediënten: 
Appelsap, bananenpuree, witte druivensap, kokosmelk (15%), mangopuree (4%), citroensap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...