woensdag 19 maart 2014

Kettle Chips Sea Salt reviewWaar kan ik deze Kettle Chips kopen?

Deze chips van Kettle is te koop bij o.a. Albert Heijn, C1000, Coop, DekaMarkt, Dirk van de Broek, Digros, Bas van der Heijden, Jan Linders, Jumbo, Makro, NS kiosk, Shell en Vomar.

Verpakking en gebruik

De chips van Kettle zijn te koop in grote zakken van 150 gram en kleine zakjes van 40 gram. De zakken zijn meteen herkenbaar in de schappen van de supermarkt. Ze hebben namelijk een wat luxer of chiquere uitstraling dan de grote merken chips. Geen glanzende pakken met felle, vrolijke kleuren, maar de chipszakken van Kettle hebben gewoon een matte, egale kleur. Iedere smaak heeft zijn eigen kleur. Op de voorkant van de zak chips staat duidelijk het logo en de smaak. Op de achterkant staan de ingrediënten opgesomd in verschillende talen en de houdbaarheidsdatum.

Smaak, geur en kleur

De Kettle Sea Salt chips zijn grote, dikke stevige chips. Ze zijn veel krokanter dan de chips van de grote merken als Lays en Croky. Je hebt bij deze Kettle chips meer het gevoel dat je gebakken aardappel aan het eten bent. Lekkere grote stukken chips in plaats van vele kleine kruimeltjes chips. Veel fijner om te eten en je zit niet met een restant kleine kruimeltjes die bijna niet op te eten zijn. Deze Sea Salt van Kettle is wel aan de zoutige kant, al vind ik dat zelf wel lekker. De zoute smaak is wel anders dan normale chips. De chips zien er goudkleurig uit en zijn een stuk vettiger dan normale chips. Dit vind ik een klein minpuntje.


Andere smaken van Kettle Chips

- Kettle Sea Salt Balsamic Vinegar
- Kettle Black Pepper
- Kettle Honey Barbecue
- Kettle Potato Chips Sour Cream and Sweet Chilli
- Kettle Chips Sour Cream and Sweet Onion
- Kettle Sea Salt Rosemary & Garlic
- Kettle Mature Cheddar and Red Onion
- Kettle Smoked Paprika, Porcini Mushroom and Garlic Butter

Informatie over Kettle

In 1978 wordt Kettle Foods door Cameron Healy opgericht in het stadje Salem, in de Amerikaanse staat Oregon. Het doel is om natuurlijk producten van hoge kwaliteit te produceren. Toen Cameron een motorreis door Europa maakte, besloot hij in Engeland Kettle Foods op te richten. Hij vestigde zich in Norfolk, dicht bij de aardappelboeren. De chefkok Chris Barnard wilde Cameron helpen met het bedenken van de recepten, maar hielp ook mee naar het zoeken van de goede leveranciers. In 1993 besloot Kettle Chips zijn producten in de rest van Europa te gaan verkopen, waarna ze in 2002 wereldwijd gingen.

Kettle Chips gebruikt alleen maar de beste aardappelen die er zijn, die in kleine hoeveelheden worden hand gebakken. Het resultaat zijn knapperige en hartige chips, die allemaal een beetje verschillend zijn. Kettle Chips voegt nooit iets kunstmatigs toe aan de kruiden. Dat betekent dus geen kunstmatige kleur- en/of smaakstoffen.

Conclusie

Ik ben tevreden over deze chips van Kettle. Je hebt veel meer het gevoel dat je gebakken aardappel aan het eten bent dan bij chips van de grote merken. De chips zijn bijna allemaal lekker groot, dus fijn om te eten. Ze zijn ook veel krokanter dan gewone chips. De smaak is even wennen, omdat deze toch een beetje anders is dan gewone chips. Voor zoute chips zit er veel meer smaak aan. De zoute smaak is wel anders dan bij normale chips. Enige minpunt van deze Kettle Sea Salt Chips is dat ze behoorlijk vettig zijn. Dat vind ik persoonlijk niet zo fijn bij het eten. Wat ook misschien een minpuntje kan zijn is de prijs. Kettle Chips is, omdat ze hand gebakken zijn, wat duurder dan de grote merken chips zoals Lays of Croky. Zelf vind ik het geld wel waard, aangezien je kwalitatief betere chips krijgt en geen last hebt van een hoop kruimeltjes die je toch niet opeet. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Geen kunstmatige kleur- en/of smaakstoffen
+ Sterke smaak
+ Grote, stevige, krokante chips

Minpunten
- Niet goedkoop
- Behoorlijk vettig


Algemene informatie

Merk: Kettle
Smaak: Sea Salt
Inhoud: 150 g
Verkrijgbaar: o.a. Albert Heijn, C1000, Coop, DekaMarkt, Dirk van de Broek, Digros, Bas van der Heijden, Jan Linders, Jumbo, Makro, NS kiosk, Shell en Vomar.
Prijs: ongeveer € 1,95

Ingrediënten
Aardappelen, zonnebloemolie, zeezout

Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 2139 kj / 513 kcal
Eiwit: 5,8 g
Koolhydraten: 51,5 g
waarvan suikers: 0,5 g
Vetten: 30,1 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3,5 g
Voedingsvezels: 6,5 g
Natrium: 0,36TV,audio, hifi of surroundset bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...