zondag 23 maart 2014

Optimel Yoghurt Aardbei review

lekkere aardbeien yoghurt van optimel

Waar kan ik deze Campina Optimel Yoghurt Aardbei kopen?

Deze aardbeien yoghurt van Optimel is te koop o.a bij supermarkten als Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Nettorama, C1000, Super de Boer etc.

Verpakking en gebruik

Deze Optimel yoghurt zit in een kartonnen verpakking van ongeveer 23 cm hoog en 7 cm breed. De verpakking heeft een hele frisse uitstraling. Er staan foto´s van aardbeien en aardbeien yoghurt afgebeeld. Verder staat er nog informatie vermeld als de ingrediënten, voedingwaardes, houdbaarheidsdatum en de contactgegevens. Bovenop het pak zit een handige plastic draaidop. Deze is makkelijk open te krijgen en ook weer makkelijk hersluitbaar. Ik haal vier goede porties uit één pak. Het laatste beetje kun je eruit krijgen door het pak op te rollen of vouwen. Hierdoor gooi je geen yoghurt onnodig weg. Deze aardbeien yoghurt moet je in de koelkast bewaren.

Smaak, geur en kleur

Deze yoghurt van Optimel heeft een lekkere, zoete, maar toch frisse geur. Dit nodigt vrijwel meteen uit om opgegeten te worden. Het heeft een (licht)roze kleur waar donkere stukjes aardbei in zitten. Deze zachte stukjes zijn niet te groot of te klein, dus perfect van formaat. De yoghurt heeft een hele frisse, lichtzoetige aardbeiensmaak. Het heeft best wel een dikke structuur, dus glijdt het niet te makkelijk van je lepel af. De Optimel yoghurt ligt niet te zwaar op de maag, dus het is een perfect toetje voor na het avondeten. Aangezien ik 's ochtends nooit echt kan ontbijten, wil ik nog weleens een schaaltje van deze Optimel-yoghurt eten. Dit krijg ik een stuk makkelijker weg.

Andere smaken van Optimel yoghurt Griekse stijl

- Banaan / Golden Kiwi
- Bosvruchten
- Perzik / Maracuja
- Vanille





Informatie over Campina

In 1882 werd de eerste Zuid-Nederlandse zuivelcoöperatie opgericht in Tungelroy. Na een fusie in 1947 ontstond de naam Campina. Na heel wat fusies die daarna kwamen is het bedrijf uiteindelijk met Friesland Foods samen gegaan en nu heet het FrieslandCampina. Er werken nu in totaal 22.000 mensen bij het bedrijf waar ook nog eens 17.000 boeren bij zijn aangesloten. Het bedrijf maak producten als melk, koffiemelk, yoghurt, vla, slagroom, boter, kaas, pap etc. Deze worden o.a. verkocht in supermarkten, kiosks, cafés en restaurants.

Aardbei

De aardbei komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en werd in de 17e eeuw naar Europa gebracht. De vrucht heeft meestal een rode kleur waarbij er geel gekleurde zaadjes op de buitenkant zitten. Ze hebben vaak een zoete, milde smaak en bevatten veel vitamine C.

Conclusie

Ik ben helemaal tevreden over deze aardbeien yoghurt van Optimel. De smaak is perfect en de stukjes aardbei, die erin zitten, zijn goed van formaat. Het pak is handig in gebruik en je haalt zeker wel vier porties uit één verpakking. Het product is omgerekend dus helemaal niet duur! Wanneer je wilt afvallen of diëten heeft zuivel positief effect op je lichaamsgewicht. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een dieet met veel zuivel voor bijna twee keer zoveel gewichtsverlies zorgt als een dieet met evenveel calorieën, maar vrijwel niet met zuivel. Je kunt dus beter een schaaltje yoghurt eten, dan andere tussendoortjes of snacks die veel ongezonder zijn. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Heerlijke smaak
+ Handige sluiting
+ Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten
Geen


Goedkope yoghurt


Algemene informatie

Merk: Campina
Type: Optimel Yoghurt
Smaak: Aardbei
Inhoud: 1 liter
Verkrijgbaar: o.a. bij supermarkten als Albert Heijn, Super de Boer, Deka markt, Jumbo, Plus, C1000, Aldi, Dirk, Hoogvliet, Sligro, Spar, Nettorama, Emte, Coop, Vomar, Jan Linders en Deen supermarkten.etc.
Prijs: tussen € 1,09 en € 1,80 (goed rondkijken loont!)

Voedingswaardes (per 100 ml)
- 40 Kcal / 170 kJ
- Eiwitten 3,5 g
- Koolhydraten 5,6 g, waarvan suikers 4,1 g
- Vet 0 g, waarvan verzadigd 0 g
- Voedingsvezel 1,3 g
- Natrium 0,06 g
- Calcium 120 mg (15% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
- Vitamine B2 0,32 mg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
- Vitamine B6 0,40 mg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
- Vitamine B12 0,20 µg (20% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Ingrediënten
Magere yoghurt; 7,6% vruchten (5,4% aardbei, 1,1% aardbeiendsap, 0,7% citroensap en 0,4% aroniasap); voedingsvezel, (oligofructose); gemodificeerd maïszetmeel; gelatine; calcium; aroma; zoetstoffen; spartaam, acesulfaam-K; kleurstof; karmijnzuur; vitamine B2, B6 en B12.



Je sportieve artikelen bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...